Home » Nieuws » Apple koopt Metaio

Apple koopt Metaio

Apple heeft onlangs het Duitse Metaio overgenomen. Het bedrijf begon ooit als onderdeel van het eveneens Duitse Volkswagen. Wat Apple voor’n plannen heeft is nog onbekend.

Metaio bouwde augmented reality tools voor bedrijven als Ferrari. Met de tools konden de auto’s in de showroom van een andere kleur voorzien worden. Het bedrijf beheerde hier zelfs een cloud systeem voor. Het bedrijf is per direct gestopt met het verkopen van haar producten. De sociale media kanalen zijn gesloten en de helpdesk sluit per 15 december.

Hoewel Apple’s plannen niet duidelijk zijn, zou het goed kunnen dat Apple deze techniek gaat inzetten in haar iOS producten. Zo zou de software van Metaio bijvoorbeeld in staat kunnen zijn om in de photo app bepaalde delen van beelden naar smaak aan te passen. Het zou ook kunnen dat Apple de technologie gaat gebruiken om informatie over camerabeelden heen te projecteren.

About

Pel Laurens werkt sinds zijn 16e in de ICT. Tegenwoordig blogt hij als nieuwsjager bij Computergeek.nl Hij heeft vooral interesse in privacy, Linux, Microsoft, security en gadgets.

Archief:

Twitter: cmptrgeek

Hosted By

Computergeek.nl wordt bijgehouden door Pel Laurens. De website wordt gehost door HostSlim BV. Ben je opzoek naar hosting? Ga vooral even bij hun kijken dan!

Copyright

All copyrights belong to their respective owners.
The below mentioned materials have a different copyright status:
All walkthroughs, manuals, how-to and reviews including images used in those articles are licensed as: CC BY-SA 4.0
%d bloggers like this: