Home » Smartphone » Android » Het TOR netwerk nu beschikbaar op Android

Het TOR netwerk nu beschikbaar op Android

Het TOR netwerk heeft een app gemaakt voor de Android telefoon waardoor de gebruiker het Tor netwerk kan gebruiken. De app heeft de naam Orbot gekregen. Door middel van deze app kunnen Android gebruikers nu mailen, whatsappen en surfen op het internet zonder dat deze data kan worden ingezien bij hun provider. In principe kan de applicatie al het TCP verkeer omzetten naar het TOR netwerk indien de applicatie goed is ingesteld.

tordroid

 

Maar wat is TOR nu eigenlijk vraag je je misschien af? TOR staat voor The Onion Router. Het is een open netwerk gebaseerd op de Onion Routing techniek. Onion routing is ontwikkeld in 1995 door de Amerikaanse Overheid. De oorspronkelijke bedoeling van het netwerk was de encryptie van overheidsberichten. Echter is de Amerikaanse overheid overgegaan naar een ander systeem en is het Onion Routing systeem open-source geworden. Door de encryptie die het systeem gebruikt is het zo goed als onmogelijk om de data te lezen als je niet de verzender, ontvanger of laatste tussenpersoon bent. Hiermee is het redelijk veilig voor de huidige standaard.

Android gebruikers die gebruik willen maken van het TOR netwerk kunnen de applicatie uit de Android Market halen via de deze link.

 

 

 

About

Pel Laurens werkt sinds zijn 16e in de ICT. Tegenwoordig blogt hij als nieuwsjager bij Computergeek.nl Hij heeft vooral interesse in privacy, Linux, Microsoft, security en gadgets.

Hosted By

Computergeek.nl wordt bijgehouden door Pel Laurens. De website wordt gehost door HostSlim BV. Ben je opzoek naar hosting? Ga vooral even bij hun kijken dan!

Copyright

All copyrights belong to their respective owners.
The below mentioned materials have a different copyright status:
All walkthroughs, manuals, how-to and reviews including images used in those articles are licensed as: CC BY-SA 4.0
%d bloggers like this: